Agastache rugosa Alabaster – Dropplant – Anijsplant

Agastache rugosa Alabaster
Agastache rugosa Alabaster
Agastache rugosa Alabaster – Dropplant – Anijsplant

Agastache rugosa Alabaster of Dropplant is een langbloeiende plant met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Deze snelgroeiende plant is matig winterhard en kan tot ruim 1 meter hoog worden.

Er zijn wel 20 verschillende soorten Agastache in de kleuren, wit, wit-groen, roze, paars en blauw. De plant dankt zijn naam aan de geur die de bladeren afgeven als je ze kneust of erover heen wrijft. Je ruikt dan een drop/anijs geur. Agastache is een goede borderplant die met een hoop andere planten gecombineerd kan worden.

Standplaats Agastache rugosa Alabaster

De plant staat graag in de zon of halfschaduw in waterdoorlatende, liefst licht vochtige grond. In droge grond is de plant meer bevattelijk voor ziekten als meeldauw.

Agastache rugosa Alabaster is matig winterhard en kan wel wat vorstbescherming gebruiken d.m.v. het afdekken van de grond rondom de plant met mulch.

Bloei en blad

Deze vaste plant bloeit met witte aren aan vierkante stengels van juni t/m september.

De uitgebloeide bloemen hebben ook nog sierwaarde en de zaadjes die gevormd worden trekken veel kleine vogeltjes naar de tuin. De plant zaait zich uit, maar niet op een hinderlijke manier. De plantjes laten zich gemakkelijk verwijderen of over planten als dat gewenst is.

Het groene blad met getande rand sterft in de winter af. De stengels zijn hoekig en behaard.

Snoei

De Dropplant kan in het voorjaar ( maart) gesnoeid worden, voor hij uit gaat lopen. De afgestorven stengels kunnen vlak boven de grond afgeknipt worden. Wie van een opgeruimde tuin houdt kan het snoeien ook al in het najaar doen, maar doet er dan goed aan om de wortels van de plant goed te beschermen, door ze af te dekken met mulch.

Agastache soorten – Dropplant soorten – Anijsplant soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.