Over mij: Willemien Mostert

Op deze site komt informatie te staan over allerlei soorten tuinplanten en bomen, waarbij  de verzorging van de planten, de bloei, uiterlijk van het blad, snoei, enz. aan bod zal komen.

Over mij: Willemien Mostert

Mijn naam is Willemien Mostert. Ik ben een echte tuinliefhebster en heb al wat jaren ervaring met het tuinieren achter de rug. Onze huidige tuin is nu ruim veertien jaar oud en is nu een aardig volwassen tuin aan het worden. Ik vind het leuk om alle planten uit mijn tuin en die ik overal tegenkom te beschrijven en er een mooie foto bij te maken.

Door het vele tuinieren en het vele lezen van boeken en informatie op het internet heb ik mezelf heel wat geleerd over de verzorging van planten en vind het leuk om mijn passie met andere liefhebbers te delen.

In onze tuin zijn groenblijvende– en bladverliezende planten te vinden. Het zijn vrijwel allemaal bloeiende planten. Ook zijn er in de tuin een flink aantal bomen te vinden.

Ik vind een tuin op zijn mooist als er veel (verschillende) planten en bomen in te vinden zijn. Zo wordt het een diervriendelijk geheel. Vogels, insecten, en eventueel egels of eekhoorns voelen zich thuis in een tuin als ze er voldoende beschutting vinden. Ze kunnen er dan in schuilen en nesten bouwen.

Als er in een tuin een flinke hoeveelheid planten aanwezig is, kunnen dieren er ook al snel voldoende voedsel vinden. Als je dan ook nog zorgt voor schoon drinkwater, door een drinkbak te plaatsen, of door een vijver in je tuin aan te leggen, dan hebben veel vogels en insecten het er al snel goed naar hun zin.

Langzaam maar zeker zullen er op deze site steeds meer artikelen bijkomen, dus houd het in de gaten.

Gebruik van Plantnu.nl

Op iedere pagina vind je aan de rechterkant categorieën. Door te klikken op een categorie kom je terecht bij zo’n categorie, bijvoorbeeld  klimplanten. Links onderaan staat eerdere berichten , door daar op te klikken kom je verder in het menu en vind je nog veel meer planten. Iedere groene tekst die je tegenkomt is een link naar een ander artikel of categorie. Zo kan je gemakkelijk doorklikken naar andere mooie planten.

 Veel leesplezier. Voor meer plantbeschrijvingen en tuinklussen klik hier. Daar kunt u veel meer van mijn artikelen op een andere site lezen met veel informatie over wat u zoal in de tuin moet doen aan grasverzorging, bemesten e.a.

Veel plezier met tuinieren,

Vriendelijke groeten, Willemien Mostert