Acaena microphylla Kupferteppich – Stekelnootje

Acaena microphylla Kupferteppich

Acaena microphylla Kupferteppich of Stekelnootje is een groenblijvende bodembedekker met mooi koperkleurig bruin blad, witte bloemen en opvallende bruinrode stekelige vruchten. Lees hier alles over de standplaats, bloei, bladkleur en verzorging van de bodembedekker.

Het laagblijvende plantje wordt 10 cm hoog en kan belopen worden. Het kan dan ook goed gebruikt worden ter vervanging van een klein grasveld. Verder is het een mooie plant voor een mooi tapijtje in een border of de rotstuin.

Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 9 tot 11 stuks per vierkante meter.

Standplaats Acaena microphylla Kupferteppich

De snelgroeiende plant staat graag in de volle zon, maar kan eventueel ook lichte schaduw verdragen.

De grond kan het best bestaan uit goede tuingrond die kalkbevat en vrij droog en waterdoorlatend is.

Bloei, vruchten en blad

Stekelnootje Kupferteppich is een langbloeiende plant met witte bloemen in juni, juli en augustus, die allerlei insecten trekken.

In het najaar komen er bruin rode stekelige vruchten aan, die een grote sierwaarde hebben, evenals het prachtige gekleurde en gevormde blad.

Het blad is koperkleurig / roestbruin van kleur. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Stekelnootje

  • Het plantje is matig winterhard. Tijdens strenge vorst kunt u ze het best afdekken ter bescherming (bijvoorbeeld met dennetakken).
  • Vermeerderen kan plaatsvinden door de plantjes in het voorjaar te scheuren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier