Acer palmatum Butterfly – Japanse Esdoorn

Acer palmatum Butterfly

Japanse Esdoorn Butterfly

Acer palmatum Butterfly of Japanse Esdoorn is een sierheester met grijsgroen ingesneden en handvormig blad met witte rand, met enkele roze accenten. Lees hier over de standplaats, uiterlijk van het blad, snoei en verzorging.

Deze langzaam groeiende heester heeft een opgaande groei en kan tot 3 m hoog worden. Acer is winterhard, maar staat wel graag beschut voor wind. Deze heester staat prachtig solitair maar kan ook goed in de border, rotstuin of als kuipplant worden gehouden.

Standplaats Acer palmatum Butterfly

De heester staat graag in halfschaduw op een voor harde wind beschutte plek.

De voorkeur voor grond gaat uit naar neutrale tot licht zure grond die matig voedselrijk en licht vochtig, maar waterdoorlatend is.

Bladvorm en kleur

Het blad van Japanse Esdoorn Butterfly is heel sierlijk. Het handvormige en ingesneden blad is grijs groen met een witte en soms licht roze rand. Het is een bladverliezende heester, maar ook zonder blad zijn de grillig groeiende takken mooi om te zien.

Verzorging Japanse Esdoorn

  • Snoei kan beter achterwege blijven. Snoei alleen ingevroren takken weg.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier