Anaphalis triplinervis Sommerschnee – Siberische Edelweiss – Witte Knoop

Anaphalis triplinervis SommerschneeAnaphalis triplinervis Sommerschnee of Siberische Edelweiss of Witte Knoop is een grijsbladige plant met zuiver witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Algemene informatie Anaphalis triplinervis Sommerschnee

Deze langbloeiende plant is winterhard en wordt tot 40 cm hoog. De plant staat mooi in grotere groepen in de border of in de rotstuin. Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Siberische Edelweiss kopen

Standplaats Anaphalis triplinervis Sommerschnee

De plant kan in zon en halfschaduw staan.

Siberische Edelweiss Sommerschnee stelt niet veel eisen aan de grond. Wel moet de grond goed waterdoorlatend zijn en liefst niet al te droog in de zomer.

Wanner bloeit Siberische Edelweiss?

Siberische Edelweiss is een langbloeiende plant met mooie witte bloemen, die als snijbloem en droogbloem kunnen worden toegepast. De bloei is van juli t/mseptember.
Het blad is mooi wollig behaard (vooral aan de onderzijde) en grijs van kleur. Het blad heeft drie nerven die evenwijdig van elkaar over het blad lopen. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging

  • De plant is eigenlijk heel gemakkelijk en heeft weinig verzorging nodig.
  • Knip in het voorjaar de uitgebloeide bloemen weg. Het is zonde om dit eerder te doen, omdat ook de uitgebloeide bloemen nog lange tijd sierwaarde hebben.
  • Vermeerderen van de plant kan plaatsvinden in het voorjaar d.m.v. scheuren en opnieuw planten van beide delen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier