Anaphalis triplinervis Sommerschnee – Siberische Edelweiss – Witte Knoop

Anaphalis triplinervis SommerschneeAnaphalis triplinervis Sommerschnee of Siberische Edelweiss of Witte Knoop is een grijsbladige plant met zuiver witte bloemen.

Deze langbloeiende plant is winterhard en wordt tot 40 cm hoog. De plant staat mooi in grotere groepen in de border of in de rotstuin. Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Anaphalis triplinervis Sommerschnee

De plant kan in zon en halfschaduw staan.

Anaphalis triplinervis Sommerschnee stelt niet veel eisen aan de grond. Wel moet de grond goed waterdoorlatend zijn en liefst niet al te droog in de zomer.

Bloei en blad

Anaphalis triplinervis Sommerschnee is een langbloeiende plant met mooie witte bloemen, die als snijbloem en droogbloem kunnen buttonworden toegepast. De bloei is van juli t/mseptember.
Het blad is mooi wollig behaard (vooral aan de onderzijde) en grijs van kleur. Het blad heeft drie nerven die evenwijdig van elkaar over het blad lopen. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging Anaphalis triplinervis Sommerschnee

De plant is eigenlijk heel gemakkelijk en heeft weinig verzorging nodig.

Knip in het voorjaar de uitgebloeide bloemen weg. Het is zonde om dit eerder te doen, omdat ook de uitgebloeide bloemen nog lange tijd sierwaarde hebben.

Vermeerderen van de plant kan plaatsvinden in het voorjaar d.m.v. scheuren en opnieuw planten van beide delen.