Anemone Fantasy Pocahontas – Herfstanemoon

Anemone Fantasy PocahontasAnemone Fantasy Pocahontas – Herfstanemoon is een laagblijvende Anemone soort met roze bloemen met opvallend geel hart. Lees hier over de standplaats, verzorging, snoei en bloei.

Algemene informatie

Er zijn veel mooie Anemone soorten te koop. De Fantasy hybride soorten blijven lager en bloeien met nog meer bloemen dan de hoge soorten.

Anemone Fantasy Pocahontas wordt wat blad betreft ongeveer 30 cm hoog en als hij in bloei staat 40 cm. De plant is goed winterhard en staat mooi in een gevarieerde border, het liefst in grotere aantallen aangeplant voor een mooi opvallend resultaat. Plant ongeveer 9 stuks per vierkante meter. De lage Anemone soort kan ook goed in een pot op het terras gehouden worden.

De soort vormt mooie compacte pollen met veel blad en een langdurige en rijke bloei.

Standplaats Anemone Fantasy Pocahontas

Herfstanemoon staat graag in zon of halfschaduw. Zorg wel dat de grond niet compleet uitgedroogd raakt, dus geef zo nodig water bij een zonnige standplaats! Zorg wel voor een waterdoorlatende grond, te lang natte voeten in de winter wordt niet verdragen. De plant kan in iedere normale voedselrijke grond staan.

Herfstanemoon kopen

Er zijn veel verschillende soorten Anemone met bloemen in verschillende kleuren en met verschillende hoogtes van de planten. Zo is er voor iedere border en ieders smaak wel een mooie soort te vinden. Koop Anemone door op onderstaande button te klikken;

Wanneer bloeit Anemone Fantasy Pocahontas?

De plant bloeit vanaf augustus tot in oktober/november. De bloemen zijn roze met een opvallend geel hart. De soort bloeit langdurig en zeer rijkelijk. De bloemen zijn geschikt voor snijbloem.

Verzorging Anemone Fantasy Pocahontas

  • Snoeien doe je in het voorjaar. In het najaar sterft de plant af. De plantresten beschermen de wortels tegen vorst. In het voorjaar knip je de afgestorven plantendelen weg.
  • Geef na de snoei organische mest in het voorjaar. Met de voeding kan de plant zich goed ontwikkelen tot een mooi gevormde en sterke plant met een rijke bloei later in het jaar.
  • Zorg voor voedselrijke waterdoorlatende grond. Als de grond erg droog wordt, geef dan voldoende water om uitdroging te voorkomen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.