Aucuba japonica Goldstrike – Broodboom

Aucuba japonica Goldstrike

Aucuba japonica Goldstrike of Broodboom is een groenblijvende heester met bontbladig groengeel blad. Lees hier alles over de standplaats, het blad, snoei en verzorging van de heester.

De heester kan solitair geplaatst worden, maar kan ook prima als haag worden aangeplant. Het is een vrij traag groeiende heester, die ongeveer 1,5 m hoog wordt.

Aucuba japonica Goldstrike is winterhard, maar kan het best op een beschutte plek uit harde wind geplaatst worden.

Standplaats Aucuba japonica Goldstrike

De heester staat graag op een plek in halfschaduw of schaduw.

De grond kan het best vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn. Zet hem verder in humusrijke en voedselrijke grond en dek de voet van de plant in de winter af met blad.

Bloei en blad

Broodboom Goldstrike bloeit met bruingekleurde pluimen.

Het blad is geelgroen bontgekleurd. Hoe meer zon het blad vangt, des te geler het wordt en het wordt dan ook snel lelijk.

Het blad is leerachtig en wasachtig en is glanzend. In de winter is het een groenblijvende heester.

Snoeien

De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar het kan wel. Als hij als haag is aangeplant is af en toe snoeien aan te raden. In het voorjaar kunnen dode en beschadigde takken verwijderd worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier