Baptisia australis – Valse Indigo – Indigolupine

Baptisia australis

Valse Indigo – Indigolupine

Baptisia australis of in het Nederlands Valse Indigo of Indigolupine is een mooie bloeiende plant met blauwe bloemen en daarna mooie zaaddozen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Baptisia australis is winterhard en wordt met het blad ongeveer 70 cm hoog en als hij in bloei staat komen de bloemstengels tot 1.2 m hoogte.

Deze langbloeiende plant is mooi vanwege zijn lichtgroen/ grijsachtige blad, de blauwe bloemen en de blauw grijze zaaddozen die gevormd worden.

Denk goed na over de plek waar u deze plant neer wilt zetten in de tuin, want als hij zich eenmaal gevestigd heeft is hij moeilijk te verplanten.

De bloemen zijn geschikt als snijbloem en zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels.

Plant voor een mooi resultaat in de border 5 tot 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Baptisia australis

De plant staat graag op een plek in de zon.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend en kalk-voedsel- en humusrijk zijn.

Bloei en blad

Baptisia australis bloeit van juni tot in augustus met prachtige diep blauwe bloemen. Na de bloei heeft de plant grote sierwaarde door de zeer decoratieve zaaddozen, die een blauwzwarte kleur hebben.

Het blad is mooi lichtgroen van kleur. De plant is bladverliezend in de winter.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

4 reacties