Bellis perennis – Bellis pomponette

Bellis perennisBellis perennis of Bellis pomponette (madeliefjes) zijn langbloeiende vaste planten met gevulde bloemen in de kleuren wit, roze of rood.

Deze rijkbloeiende planten zijn winterhard, maar kunnen bij vorst wel bescherming gebruiken. Het zijn tweejarige planten, die zichzelf uitzaaien maar ook d.m.v. delen te vermeerderen zijn.

De bloemen sluiten zichzelf ’s nachts en bij langdurige regen.

Bellis perennis wordt tot 15 cm hoog en kan goed worden toegepast in potten, bloembakken, de rotstuin en in de borderrand. Plant voor een mooi opvallend resultaat 11 tot 13 stuks per vierkante meter.

Standplaats Bellis perennis

De plant staat graag in de zon of halfschaduw in voedzame licht vochtige grond. Kleigrond wordt goed verdragen. Laat de grond in ieder geval niet uitdrogen.

Bloei en blad

Bellis perennis is een langbloeiende plant met vrij grote gevulde bloemen, verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en rood. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd. De bloemen groeien aan steeltjes, die boven het blad uitsteken en kunnen als snijbloem gebruikt worden.

Het groene blad heeft een wat gekartelde rand.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier