Blauwe druif – Muscari

Blauwe druif
Blauwe druif
Blauwe druif – Muscari

De Blauwe Druif of Muscari komt oorspronkelijk voor in het Middellandse Zeegebied en in Klein-Azië.

Algemene informatie

Deze bloemen, die uit bollen groeien, worden in de winter veel verkocht in bloemenwinkels, voor in huis. Na de bloei kun je het groen laten afsterven en de pol in het voorjaar in de tuin plaatsen. De volgende winter zullen ze in de tuin weer opnieuw opkomen en gaan bloeien.

De pollen kunnen in het voorjaar gedeeld worden, als het loof is afgestorven, en opnieuw geplant worden. De hoogte van dit bolgewas is ongeveer 20 cm, de breedte 5 cm. De Blauwe druif is ook een leuke snijbloem.button

Wensen van Blauwe Druif of Muscari

De Blauwe Druif staat graag in de volle zon of halfschaduw. Het planten moet gebeuren op een diepte van 10 cm en het liefst in doorlatende, redelijk vruchtbare grond met veel humus.

Losse bollen kunnen in oktober en november geplant worden en zullen dan in de winter nog gaan bloeien. De bolletjes verwilderen gemakkelijk, eenmaal geplante bollen komen het volgende jaar weer terug.

Bloei

De Blauwe druif bloeit van maart tot en met mei met blauwe, bijna bolvormige bloemen, met een wit randje aan de onderkant. Er zijn tegenwoordig overigens ook Witte Druifjes verkrijgbaar. De bloembolletjes zijn ongeveer 5 mm groot.

Plantplaats

De Blauwe Druif staat mooi in potten of bakken op het terras of balkon, of in de rotstuin of voorin een plantenborder.

Mooie combinaties

De Blauwe druif staat mooi in combinatie met Crocus of Erythronium.

Voorjaarsbloeiende bollen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.