Itea virginica Henry’s Garnet – Bloemwilg

Itea virginica Henry's GarnetItea virginica Henry’s Garnet – Bloemwilg is een sierstruik met een rijke bloei met trosvormige witte bloemen in voorjaar en vroege zomer. Verder heeft de heester een prachtige rode herfstverkleuring van het blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, bladkleur, snoei en verzorging.

Deze bloeiende heester is winterhard en is geschikt voor kleine tuinen. De heester wordt tot 1 m hoog.

Bloemwilg kan mooi solitair worden toegepast of als vakvulling. Plant in het laatste geval 3 stuks per vierkante meter.

Standplaats Itea virginica Henry’s Garnet

Bloemwilg staat graag in de zon of halfschaduw.
De grond kan het best licht vochtig en humusrijk zijn. Zorg wel voor waterdoorlopende grond.

Bloemwilg kopen

Koop Bloemwilg door op onderstaande button te klikken!

Wanneer bloeit de heester?

Deze heester bloeit in mei en juni met afhangende geurende trosvormige witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders.
Het frisse groene blad heeft een mooie rode herfstverkleuring en blijft nog lang aan de heester hangen.

Hoe snoeien?

Snoei na de bloei. Om de heester mooi bossig te houden kan ieder jaar ongeveer 1/3 van de takken tot vlak boven de grond worden weggeknipt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier