Brachyglottis sunshine

Brachyglottis sunshine

Brachyglottis sunshine heeft mooi viltig zilvergrijs blad en bloeit met gele bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Het is een groenblijvende plant die 70 to 100 cm hoog kan worden. De struik is matig winterhard, tijdens een strenge winter kan de struik dan ook wat invriezen.

Deze struik verdraagt zeewind en zout en kan dus goed in het kustgebied aangeplant worden. Brachyglottis ‘sunshine’ is mooi vanwege zijn blad, en draagt tijdens de bloei veel gele bloemen, die veel op margrieten lijken.

Standplaats Brachyglottis sunshine

De heester houdt van een zonnige plek.
De grond moet wat vocht bevatten en mag matig voedselrijk zijn. Zorg voor een PH van 6 – 8.

Wanneer bloeit Brachyglottis sunshine?

De struik bloeit van juli t/m augustus, september met veel kleine gele bloemen. De bloemen lijken er veel op margrieten.

Het blad van deze heester is erg mooi. Het is ovaal van vorm en is zilvergrijs van kleur, met een wit randje. Het viltige blad is wittig van kleur aan de onderkant. Brachyglottis ‘sunshine’ behoudt zijn blad in de winter.

Snoeien

De struik kan na de bloei gesnoeid worden, het houdt de struik jong.

Mijn ervaring

Mooie langbloeiende planten met mooi zilvergekleurd blad, leuk in combinatie met de gele bloemen. De plant is wel vatbaar voor vorst, maar bij mij komt hij toch steeds weer terug. 

6 reacties


 • eric

  Ons exemplaar heeft een hoogte van ongeveer 80 cm en een breedte van plus minus 1 meter. Goed om weten als je hem ergens aan de rand van een border wilt, is dus dat je hem niet te dicht aan de kant zet, tenzij je hem wil laten overgroeien natuurlijk…


 • Diny

  Mijn brachyglottis is ook gesneuveld afgelopen winter. Ik heb een maand geleden in Wales hele grote struiken gezien, die prachtig bloeiden, dus dat motiveert om er toch maar weer een te kopen!


 • Willemien Mostert

  Ik vind ze ook prachtig, ik heb ze dit jaar echter nergens kunnen vinden, om ze te kopen. Helaas!


 • Marianne

  Onlangs kocht ik een aantal exemplaren voor in onze nieuwe, vaste plantenbakken. Toen ze net gepland waren werd het erg warm/heet en ze staan het grootste deel van de dag in de volle zon.
  Nu hebben de meeste planten aangetaste bladeren: hard, bruin en naar binnen ‘gekruld’.
  Is dit anderen ook overkomen? En welke oorzaak hangt eraan (hitte, ziekte, grondsoort)
  Weet iemand of deze schade nog te redden valt?

  Ik ben heel benieuwd naar reacties!


 • may berben

  mijn brachyglottis is rigoureus terug gesnoeid Mijn vraag springt hij weer uit??