Brachyglottis sunshine

Brachyglottis sunshine heeft mooi viltig zilvergrijs blad en bloeit met gele bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Het is een groenblijvende plant die 70 to 100 cm hoog kan worden. De struik is matig winterhard, tijdens een strenge winter kan de struik dan ook wat invriezen.

Deze struik verdraagt zeewind en zout en kan dus goed in het kustgebied aangeplant worden. Brachyglottis ‘sunshine’ is mooi vanwege zijn blad, en draagt tijdens de bloei veel gele bloemen, die veel op margrieten lijken.

Standplaats Brachyglottis sunshine

De heester houdt van een zonnige plek.
De grond moet wat vocht bevatten en mag matig voedselrijk zijn. Zorg voor een PH van 6 – 8.

Wanneer bloeit Brachyglottis sunshine?

De struik bloeit van juli t/m augustus, september met veel kleine gele bloemen. De bloemen lijken er veel op margrieten.

Het blad van deze heester is erg mooi. Het is ovaal van vorm en is zilvergrijs van kleur, met een wit randje. Het viltige blad is wittig van kleur aan de onderkant. Brachyglottis ‘sunshine’ behoudt zijn blad in de winter.

Snoeien

De struik kan na de bloei gesnoeid worden, het houdt de struik jong.

Mijn ervaring

Na 6 jaar lang deze mooie, langbloeiende planten in de tuin gehad te hebben, heeft de winter van 2012 de planten bijna allemaal de das omgedaan. Ik heb ze allemaal weg moeten knippen, enkele planten hadden net boven de grond nog enkele blaadjes over, voor de rest waren alle takken doodgevroren. Zonde..! Langzaam maar zekere zijn sommige planten het in de zomer weer wat gaan doen en nu staan ze er toch weer mooi bij!