Bruidssluier of Fallopia

Bruidssluier

Bruidssluier of Fallopia

Bruidssluier of Fallopia is een zeer snelgroeiende klimplant, die zeer goed winterhard is.

Deze snelgroeiende plant is  bladverliezend in de winter. Deze plant is in staat om in één jaar een complete schutting of muur te bedekken. In één jaar groeit de plant wel 3 meter hoog. De plant heeft overigens wel steunpunten nodig. Het geheel kan zo zwaar van gewicht worden, dat een pergola er van in kan storten. Het is dan ook wel verstandig om de klimplant met snoei in te perken voor het zover komt.

Deze langbloeiende plant bloeit  aan het eind van de zomer, met een overdaad aan witte bloemen. Vermeerderen van de plant is simpel te doen door middel van het nemen van een zomerstek, en deze in de volle grond te zetten.

Bruidssluier kopen

Ben je op zoek naar een klimplant die snel een schutting of muur kan bedekken? Dan is dit een goede keuze. Bovendien bloeit de plant ook langdurig met witte bloemen. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Bruidssluier kopen

Bruidssluier kopen

Standplaats Fallopia

Fallopia staat graag in de volle zon, maar kan ook halfschaduw verdragen. Deze klimplant groeit in iedere grondsoort.

Wanneer en hoe lang bloeit Fallopia?

Het blad is groen van kleur. In de herfst laat de Fallopia al zijn blad vallen, waarna een warrige hoeveelheid takken overblijft. De Bruidssluier bloeit langdurig aan het einde van de zomer, van juli t/m oktober, met een grote hoeveelheid kleine witte bloemen.

Wanneer snoei je Bruidssluier

Een goede tijd om te snoeien is eind maart. Dit om te zorgen dat de klimplant niet te wild en zwaar wordt. De zij scheuten kunnen flink worden ingekort, maar laat de hoofdstam het liefst met rust.  Een oude Fallopia, die nodig aan verjonging toe is, kan tot 1 meter hoogte worden teruggesnoeid, waarna hij met nieuwe takken en blad zal uitlopen.

Deze rigoureuze snoei kan zowel in het najaar als in het voorjaar plaatsvinden. Na het snoeien is het goed om te bemesten met organische mest.

Overzicht klimplanten  Snelgroeiende planten  langbloeiende planten

Hoe snel groeit Bruidssluier?

Bruidssluier groeit erg snel, tot wel 3 meter per jaar.

Wanneer kan Bruidssluier gesnoeid worden?

Bruidssluier kan eind maart gesnoeid worden. Zij scheuten kunnen flink worden ingekort.