Buddleja weyeriana Sungold – Vlinderstruik

Buddleja weyeriana SungoldBuddleja weyeriana Sungold of Vlinderstruik is een langbloeiende sierheester met oranje gele bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders.

Deze snelgroeiende heester is winterhard en wordt ongeveer 2,5 à 3 m hoog.

De langbloeiende plant bloeit goed door, vooral als de uitgebloeide bloemen verwijderd worden.

Buddleja weyeriana is een kruising tussen Buddleja davidii en Buddleja globosa.

Standplaats Buddleja weyeriana Sungold

Vlinderstruiken staan graag op een plek in de zon, maar halfschaduw is ook geschikt. Hoe meer zon de heester vangt, hoe meer vlindersbutton er op de bloemen af zullen komen.

Buddleja weyeriana Sungold is geschikt voor iedere waterdoorlatende grond. In nat blijvende grond zal de heester snel verrotten.

Bloemen en blad

Buddleja weyeriana Sungold bloeit langdurig en rijk in de maanden juli, augustus en september met oranje gele bloemen. Om doorbloei te stimuleren is het aan te raden de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

De langgerekte bloemen zijn erg aantrekkelijk voor vlinders. Vlindersoorten die u zou kunnen verwachten zijn witjes, kleine vos, atalanta en dagpauwoog.

Het blad is lancetvormig en heeft een groene kleur. In de winter verliest de heester zijn blad.

Verzorging Buddleja weyeriana Sungold

  • Snoei de vlinderstruik in maart terug tot ongeveer 30 cm. Er kan ook verjongingssnoei worden toegepast, waarbij ongeveer 1/3 van de takken worden teruggesnoeid. Snoei houdt de heester in een mooie vorm en bevordert de bloei.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.

Meer informatie over Buddleja soorten

Buddleja