Buddleja weyeriana Sungold – Vlinderstruik

Buddleja weyeriana Sungold

Geel bloeiende Vlinderstruik

Buddleja weyeriana Sungold of Vlinderstruik is een langbloeiende sierheester met oranje gele bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging en over soorten Vlinderstruik.

Er zijn verschillende soorten Vlinderstruik te koop, met bloemen in allerlei kleuren. Ook qua hoogte van de heester is de keuze tegenwoordig groot, er zijn soorten te koop die kleiner blijven dan 1 meter, wat voor kleine tuinen fijn nieuws is.

Deze snelgroeiende heester is winterhard en wordt ongeveer 2,5 à 3 m hoog. De langbloeiende plant bloeit goed door, vooral als de uitgebloeide bloemen verwijderd worden.

Buddleja weyeriana is een kruising tussen Buddleja davidii en Buddleja globosa.

Standplaats Buddleja weyeriana Sungold

Vlinderstruiken staan graag op een plek in de zon, maar halfschaduw is ook geschikt. Hoe meer zon de heester vangt, hoe meer vlinders er op de bloemen af zullen komen.

Buddleja weyeriana Sungold is geschikt voor iedere waterdoorlatende grond. In nat blijvende grond zal de heester snel verrotten.

Geel bloeiende Vlinderstruik kopen

Er zijn Vlinderstruiken te koop met bloemen in de kleuren wit, geel, oranje, roze en paars. Een Vlinderstruik is leuk voor iedere tuin omdat het veel vlinders en insecten naar de tuin trekt. Koop Buddleja door op onderstaande button te klikken:

Bloemen en blad

Buddleja weyeriana Sungold bloeit langdurig en rijk in de maanden juli, augustus en september met oranje gele bloemen. Om doorbloei te stimuleren is het aan te raden de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

De langgerekte bloemen zijn erg aantrekkelijk voor vlinders. Vlindersoorten die u zou kunnen verwachten zijn witjes, kleine vos, atalanta en dagpauwoog.

Het blad is lancetvormig en heeft een groene kleur. In de winter verliest de heester zijn blad.

Verzorging Buddleja weyeriana Sungold

  • Snoei de vlinderstruik in maart terug tot ongeveer 30 cm. Er kan ook verjongingssnoei worden toegepast, waarbij ongeveer 1/3 van de takken worden teruggesnoeid. Snoei houdt de heester in een mooie vorm en bevordert de bloei.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier