Cephalotaxus harringtonia Fastigiata – Knoptaxus

Cephalotaxus harringtonia Fastigiata of Knoptaxus is een zuilvormige conifeer met lange donkergroene naalden. Lees hier alles over de standplaats, verzorging en snoei van deze bijzondere plant!

Wat is Knoptaxus?

Cephalotaxus harringtonia FastigiataConiferen zijn groenblijvend in de winter en zorgen voor kleur in de vaak wat kale wintertuin. Er is een grote variëteit verkrijgbaar zodat er voor iedere tuin wel wat moois te vinden is.

Deze conifeer wordt ongeveer 3 m hoog, maar is een trage groeier vooral als jonge plant. De plant groeit in een zuilvorm en wordt dus eerder hoog dan breed. Zodoende kan de plant al snel in iedere tuin een plekje vinden.

Knoptaxus is mooi in de tuin als hij solitair geplant wordt. De conifeer lijkt qua uiterlijk wel op Taxus baccata, maar van deze conifeer zijn de naalden langer en hij is niet geschikt om als haag aan te planten.

De conifeer is groenblijvend tijdens de wintermaanden en is winterhard tot -20 graden Celsius.

Cephalotaxus harringtonia Fastigiata kopen

Er zijn vele soorten coniferen te koop, variërend qua grootte en naaldkleur. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Cephalotaxus kopen

Standplaats

De conifeer staat bij voorkeur in halfschaduw. De naaldkleur blijft dan ook mooi donkergroen.

De grond kan het best voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Verder gaat de voorkeur uit naar licht zure grond. Planten kan het jaarrond gedaan worden zolang het maar niet vriest.

Hoe ziet de conifeer eruit?

heeft lange donkergroene naalden aan verticaal groeiende takken. Het is een groenblijvende plant, die zeker in de kale wintertuin opvalt met zijn mooie zuilvorm.

Verzorging Knoptaxus

De conifeer heeft geen verzorging nodig. Snoeien wordt afgeraden. Zorg dus voor een goede standplaats waar hij mooi kan uitgroeien.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier