Chiastophyllum oppositifolium – Goudkorrel

Chiastophyllum oppositifolium

Goudkorrel

Chiastophyllum oppositifolium of Goudkorrel is een snelgroeiend vetplantje, met een rijke bloei met gele bloemen, geschikt voor een plek in lichte schaduw.

De vetplant wordt tot 20 cm hoog en is zeer geschikt voor in de rotstuin.

Deze winterharde en groenblijvende plant is een goede bloeiende bodembedekker, die zichzelf uitbreidt d.m.v.  wortelstokken. Verder kan de plant zichzelf wel eens wat uitzaaien in de tuin.

Plant voor een mooi resultaat 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Chiastophyllum oppositifolium

De snelgroeiende plant staat graag op een plek in lichte schaduw.

De grond kan het best licht vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn. Droge grond wordt ook redelijk verdragen. Zorg verder voor licht humus- en voedselrijke grond, die kalkrijk is, Goudkorrel zal zich dan op zijn best voelen.

Wanneer bloeit Goudkorrel?

Chiastophyllum  oppositifolium bloeit rijk met klokvormige gele bloemen aan afhangende stengels. De bloei vindt plaats in de maanden juni en juli.

Het blad is groen van kleur, met een mooie herfstverkleuring. Het blad is eivormig rond en heeft een gekartelde rand.

Verzorging Chiastophyllum  oppositifolium

  • Door de planten iedere paar jaar te scheuren en ze in nieuwe aarde uit te planten blijft de plant in goede conditie om een rijke bloei te geven.
  • Snoei is niet nodig.
  • Geef eventueel wat water tijdens langdurige droogte.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier