Chrysogonum virginianum – Goudster

Chrysogonum virginianumChrysogonum virginianum of Goudster is een bloeiende bodembedekker met een rijke bloei met gele bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Deze plant is een goede bodembedekker en als hij in grotere hoeveelheden wordt aangeplant en de grond goed bedekt gaat dat de vorming van onkruid tegen. Wie wil dat nou niet?

De langbloeiende plant wordt 30 hoog, is winterhard en kan goed toegepast worden als bodembedekker, als randplant van een border, voor vakbeplanting en als onderbeplanting.

Houdt bij het planten een aantal van 7 tot 9 stuks per vierkante meter aan.

Standplaats Chrysogonum virginianum

Deze bloeiende bodembedekker staat graag op een zonnige plek, maar kan eventueel ook in lichte schaduw staan.

De grond kan het best humusrijk en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor een voedselrijke en licht zure grond en dan is de plant helemaal in zijn element.

Wanneer bloeit Goudster?

Goudster bloeit rijkelijk met gele, stervormige bloemen van mei t/m augustus.

Het groene blad is behaard, de bladeren staan in tweetallen tegenover elkaar.

Op zoek naar meer leuke bloeiende bodembedekkers om het tuinieren gemakkelijker te maken? Klik op onderstaande button voor een overzicht:  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier