Cirsium rivulare Atropurpureum – Beekdistel

Cirsium rivulare Atropurpureum

Beekdistel

Cirsium rivulare Atropurpureum of Beekdistel is een mooie langbloeiende plant met distelachtig blad en donkerrode bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van Beekdistel.

De plant woekert niet en zaait niet uit.

Het is geen gemakkelijke plant om te houden, maar op de goede plek in de tuin is het een mooie plant, met rode bloemen die veel vlinders, bijen en hommels trekken en die goed als snijbloem gebruikt kunnen worden.

Voor een mooi resultaat plant u 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Cirsium rivulare Atropurpureum

De plant staat graag op een warme plek in de zon en kan eventueel in lichte schaduw.

De plant mag niet in uitgedroogde grond komen te staan. De grond kan het best vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn. Te natte wortels in herfst en winter is funest voor de plant.

Zorg verder voor voldoende humus en een voedselrijke grond.

Bloei en blad

Cirsium rivulare Atropurpureum bloei langdurig van juni t/m september, als de uitgebloeide bloemen steeds verwijderd worden.  Dit zorgt voor doorbloei van de plant. De bloemen zijn geschikt voor in de vaas en zijn donkerrood van kleur.

Het distelachtige blad is diep ingesneden en heeft zachte stekels. Het blad heeft een grijsgroene kleur. In de winter is dit een bladverliezende plant.

Verzorging Cirsium rivulare Atropurpureum

  • Zorg voor voldoende voedselrijke grond door in het voorjaar te bemesten.
  • Houdt de grond in de zomer voldoende vochtig door eventueel water te geven.
  • Vermeerder de plant door hem te scheuren in het voorjaar en beide delen te planten.
  • Knip eventuele lelijke bladeren weg.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier