Cistus pulverulentus – Cistusroos

Cistus pulverulentusCistus pulverulentus of Cistusroos is een groenblijvende plant, die mooie roze bloemen krijgt en  matig winterhard is. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Het is een langbloeiende plant die tijdens strenge winters vorstbescherming nodig heeft. De heester wordt tot 80 cm hoog.

Standplaats Cistus pulverulentus

Deze heester houdt van een plek in de volle zon en een droge grond. De grond mag PH neutraal zijn en matig voeding bevatten.

Wanneer bloeit Cistus pulverulentus?

De heester is verkrijgbaar met roze, witte of purperkleurige bloemen. De heester bloeit van juni t/m augustus. Iedere bloem blijft tot 2 dagen bloeien. Er komen echter steeds weer nieuwe bloemen aan, dus de plant blijft er fleurig uitzien.Een bloem heeft vijf kroonblaadjes en gele, wat uitstekende meeldraden.

Blad

De plant heeft groen/grijs blad. Het blad is lancetvormig en behaard. De heester behoudt zijn blad in de winter.

Cistusroos Snoeien

Snoei na de bloei. Snoei de heester licht terug, op de nieuwe takken worden het komende jaar weer veel nieuwe knoppen gevormd.

 Mijn ervaring

Cistusroos is een mooie plant, die je wel ieder jaar even moet snoeien om hem mooi te houden. Ik had het in het begin niet gedaan, maar dan krijg je onderaan kale houtige takken. De plant bloeit lang door. De bloemen zitten maar kort aan de heester, maar er worden steeds weer nieuwe gevormd.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

5 reacties


 • Elizabeth

  Heb hier veel aangehad bij het zoeken naar een plant die in de volle zon kon staan en goed tegen droogte kan.
  Nu zou ik graag willen weten, waar ik deze plant kan kopen.
  Met vriendelijke groet Elizabeth.


 • M de jong

  Ik heb hem ook in de tuin, lang naar gezocht en uiteindelijk kwam ik hem gewoon bij Groenrijk tegen. Bij mij heeft ie de winter prima doorstaan.
  Hij doet het geweldig in mijn gortdroge voortuin!