Coreopsis Early Sunrise – Meisjesogen

Coreopsis Early Sunrise

Meisjesogen

Coreopsis Early Sunrise of Meisjesogen is een rijkbloeiende en langbloeiende plant met veel goudgele bloemen.

Deze matig winterharde plant kan de winter in de border overleven, zeker als u de grond afdekt met blad. De plant zaait zichzelf uit.

Deze plant staat mooi in de border als hij met vele planten tegelijk wordt aangeplant. Je krijgt dan een mooi wuivend geel vlak in de tuin. Hij is mooi te combineren met oranje en rode planten in de siertuin.

Meisjesogen Early Sunrise is een pollen vormende plant, die vermeerderd kan worden door hem in voor- of najaar te delen.

Standplaats Coreopsis Early Sunrise

De plant staat graag op een zonnige plek in de tuin.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Laat de grond in ieder geval niet uitdrogen en geef af en toe wat mest, zodat de grond matig voedselrijk blijft, gedurende de gehele zomer.

Bloei en blad

Coreopsis Early Sunrise is een langbloeiende plant met een zeer rijke bloei met gele bloemen in juni t/m september. Door de uitgebloeide bloemen weg te halen wordt doorbloei gestimuleerd.

De bloemen zijn goed te gebruiken als snijbloem.

Het blad is lancetvormig, lang en smal en is lichtgroen van kleur. In de winter is de plant bladverliezend.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier