Correa backhouseana – Australische Fuchsia

Correa backhouseanaCorrea backhouseana of Australische Fuchsia is een groenblijvende bloeiende heester met glanzend donkergroen blad en lichtgele/ groene bloemen.

De plant wordt tot 2 m hoog en staat mooi in de border of in een kuip op het terras.

Correa backhouseana verdraagt zeewind en droge grond goed en doet het goed in het kustgebied. De heester is redelijk winterhard, gure ijskoude wind tijdens vorstperioden wordt slecht verdragen.

Standplaats Correa backhouseana

Deze groenblijvende plant staat graag in zon of halfschaduw in neutrale tot zure grond, die waterdoorlatend is. Droogte wordt goed verdragen. Bescherm de heester tegen gure wind tijdens vorstperioden.

Wanneer bloeit de heester?

Australische Fuchsia bloei van juni t/m augustus met lichtgele/ groene bloemen, die als klokjes afhangen.

Het ovale leerachtige glanzende blad is donkergroen aan de bovenkant en grijsgroen aan de onderkant. Op de takken zit een wittige donzige laag. Het blad blijft groen in de winter.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier