Cytisus Boskoop Ruby – Brem

Cytisus Boskoop RubyCytisus Boskoop Ruby of Brem is een bloeiende heester met een rijke bloei met rode bloemen in het voorjaar.

De heester heeft een dichte en opgaande groei en kan het best jaarlijks worden teruggesnoeid om hem mooi compact te houden.

Met snoei wordt Cytisus Boskoop Ruby hooguit 1,5 m hoog en is dan geschikt voor de kleine tuin. Zonder snoei wordt het een grote, wat warrige heester, met onderaan verhoute kale takken, en dan is hij niet geschikt voor een kleine tuin.

De struik wordt wel groenblijvend genoemd, ook al verliest hij ’s winters zijn blad, vanwege de takken die groen van kleur zijn (en blijven).

Standplaats Cytisus Boskoop Ruby

Deze rijkbloeiende heester staat graag in de zon of in lichte schaduw en op een voor harde wind beschutte plek.button

De grond kan het best humusrijk zijn en droog en waterdoorlatend.

Bloei en blad

Cytisus Boskoop Ruby is een langbloeiende plant en heeft een rijke bloei met rode geurende bloemen. De bloei is in mei en juni.

Het blad is erg klein en is groen van kleur. Door de groene takken valt de heester in de kale wintertuin nog op en vanwege de groene takken wordt hij wel tot de groenblijvende planten gerekend.

Snoei Cytisus Boskoop Ruby

De heester kan direct na de bloei gesnoeid worden tot ongeveer 30 cm boven de grond. Zorg wel dat u tot in het groene hout blijft, anders loopt hij niet meer uit. Snoei zorgt voor een mooie compact blijvende heester, met veel jong hout.

Cystisus op stam kopen