Dianthus Kahori – Steenanjer

Dianthus Kahori

Dianthus Kahori of Steenanjer is een zeer rijkbloeiende groenblijvende plant die winterhard is. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Het plantje wordt ongeveer 25 cm hoog en is zeer geschikt om langs de borderrand te zetten en kan verder ook in een rotstuin of in een pot op het terras of op het balkon staan.

Bijen en vlinders zijn dol op de heerlijk geurende bloemen.

Standplaats Dianthus Kahori

Deze vaste plant kan in de volle zon of in halfschaduw staan.

De plant houdt van voldoende vocht, maar staat wel graag in waterdoorlatende grond.

Bloei en blad

Steenanjer is een langbloeiende plant die overvloedig bloeit met fel roze bloemen, van mei tot en met oktober. Verwijder uitgebloeide bloemen, samen met de steel, en de plant zal je belonen door almaar nieuwe bloemen te maken.

Knip de plant wel begin juli terug in model, de eerste bloei is dan bijna voorbij en het terug knippen zorgt ervoor dat er in augustus een tweede bloei optreedt die tot in oktober kan doorgaan. Bovendien blijft de vorm van de plant op die manier mooi.

Het blad lijkt wel wat op gras en is grijsgroen van kleur.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier