Erysimum ‘Bowles Mauve’ – Muurbloem

Muurbloem

Muurbloem – Erysimum ‘Bowles Mauve’

 Erysimum Bowles Mauve – Muurbloem is een paars bloeiende plant geschikt voor de border, als rotsplant en om in stapelmuren te groeien. Lees hier alles over de snoei en verzorging van deze langbloeiende plant!

De plant wordt 50 à 60 hoog. Eigenlijk is de plant tweejarig, maar blijft soms langer staan.

Ik vind deze langbloeiende plant geweldig leuk, vanwege de bloei die van voorjaar tot in het najaar doorgaat. Verder is het blad, met de grijsgroene kleur ook erg mooi.

De bloemen kunnen als snijbloem gebruikt worden en de plant is erg in trek bij vlinders. De plant is in principe niet wintergroen, maar blijft dat wel in een zachte winter. Erysimum ‘Bowles Mauve’ is winterhard tot -10 graden Celsius en kan bij vorst dus wel wat bescherming gebruiken.

Standplaats Erysimum ‘Bowles Mauve’

Erysimum Bowles Mauve staat graag op een zonnige en droge plek. De grond moet voedselrijk zijn en goed waterdoorlatend. Zandgrond, die regelmatig bemest wordt, is goed geschikt. De plant kan goed in de rotstuin en in muren gebruikt worden, maar doet het ook goed in de border of in een pot.

Erysimum Bowles Mauve kopen

Wilt u deze mooie plant in uw eigen tuin hebben? Klik dan op onderstaande button om hem te kopen!

Muurbloem kopen

Koop deze plant!

Wanneer bloeit Paarse Muurbloem?

Muurbloem bloeit zeer langdurig van mei tot in september/ oktober, met lila/paarse bloemen.  Door uitgebloeide bloemstengels steeds te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd.

Blad

Het blad is lancetvormig van kleur en heeft een mooie grijs/ groene kleur.

Vermeerderen en snoeien van Erysimum ‘Bowles Mauve’

De plant kan vermeerderd worden door een stek te nemen in mei-juni-juli. Door de plant na de bloei licht terug te snoeien blijft de plant mooi in model. Knip uitgebloeide bloemen uit de plant voor doorbloei.

 Andere Muurbloem soorten

Benieuwd naar mooie andere paars bloeiende planten? Klik dan op onderstaande knop!

Lees verder

Wanneer kan je (paarse) Muurbloem snoeien?

Na de bloei kan de plant licht terug geknipt worden zodat de plant mooi in model blijft. Knip verder uitgebloeide bloemen terug voor doorbloei van de plant