Fothergilla major – Flessenborstelstruik

Fothergilla majorFothergilla major of Flessenborstelstruik is een prachtige witbloeiende struik met groot glanzend groen blad met mooie herfstverkleuringen. Lees hier alles over de standplaats, waar je de struik kunt kopen, hoe te snoeien, over de bloemen en het blad en over de algehele verzorging.

Algemene informatie Fothergilla major

Fothergilla major is een winterharde struik met een langzame groei. De struik groeit breeduit en wordt maximaal 1,5 à 2 meter hoog en past dus ook prima in een kleine tuin.

Je hoeft de struik weinig te verzorgen en past dus ook in een onderhoudsarme tuin en zal twee keer per jaar prachtig opvallen, in het voorjaar vanwege de rijke bloei met witte bloemen en in het najaar vanwege de prachtige herfstverkleuring van het blad.

Fothergilla major kopen

Deze fraaie struik is te koop door op onderstaande button te klikken:

Standplaats Fothergilla major

Flessenborstelstruik staat graag in de volle zon of in halfschaduw. Hoe zonniger de plek is, des te mooier zullen de bladeren in het najaar verkleuren.

Zorg ervoor dat de grond niet uitgedroogd raakt. Het is echter wel belangrijk dat water weg kan lopen, want van continu natte voeten houdt deze struik niet. De voorkeur gaat uit naar licht vochtige, humusrijke waterdoorlatende grond.

Wanneer bloeit Flessenborstelstruik?

Fothergilla major bloeit in april en mei. De bloemen verschijnen aan de nog kale takken. Met de bloemen beginnen ook dan pas de eerste bladeren aan de takken te komen. De witte bloemen bestaan uit vele meeldraden en verspreiden een heerlijke zoete geur.

Hoe ziet het blad eruit?

Behalve de mooie bloemen heeft deze struik nog iets zeer aantrekkelijkst, het mooie grote glanzende blad wat in de herfst prachtig verkleurd naar geel en oranjerood. In de winter verliest de struik haar blad.

Hoe verzorg je Fothergilla major?

  • Je kunt de struik jaarrond planten, zolang het maar niet vriest. Geef zeker de eerste tijd voldoende water om de wortels de kans te geven aan te slaan.
  • Zorg in langdurig droge perioden dat de grond niet uitgedroogd raakt. Geef eventueel water en ga verdamping tegen door mulch rondom de struik te strooien.
  • Het is niet noodzakelijk om de struik te snoeien vanwege de trage groei en de beperkte grootte van de struik. Knip wel vlak na de bloei beschadigde takken weg en na jaren kan een enkele tak worden weggehaald om de overige takken meer licht te geven, doe dit wel onderaan de struik.
  • Geef de struik in het voorjaar organische mest, zodat de struik en de bloemen voldoende voedsel hebben voor een optimale groei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.