Genista lydia – Heidebrem

Genista lydia

Heidebrem

Genista lydia of Heidebrem is een laagblijvende en breed uitgroeiende heester met een rijke bloei met goudgele bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Genista lydia wordt 50 cm hoog en heeft hangende takken, die tijdens de bloei compleet bezaaid zijn met gele bloemen. De heester groeit in een ronde vorm.

Heidebrem is een bodembedekker, vanwege zijn compactheid. De plant is winterhard en kan mooi in de border staan of in een ruime pot op het terras.

Standplaats Genista lydia

Deze rijkbloeiende heester staat graag op een beschutte plek in de zon.

De grond kan het best voedselrijk zijn en mag kalk bevatten. Verder heeft hij een voorkeur voor droge, waterdoorlatende grond.

Bloei

Deze langbloeiende plant heeft een rijke bloei met goudgele bloemen, die de complete heester bedekken.

Het blad is groen van kleur en is smal en klein en is langwerpig van vorm.

Snoeien van Heidebrem

Snoei de heester jaarlijks direct na de bloei zodat de heester mooi compact blijft, bovendien leidt dit ook tot een rijkelijke bloei. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier