Gentiana acaulis – Stengelloze Gentiaan – Kochs Gentiaan

Gentiana acaulis

Kochs Gentiaan

Gentiana acaulis – Kochs GentiaanStengelloze Gentiaan is een vaste plant bloeiend met blauwe bloemen, vooral geschikt voor de rotstuin. Lees hier alles over de verzorging, bloei en standplaats.

Gentiana acaulis stelt nogal specifieke eisen aan de grond en is dus niet voor iedere tuin weggelegd. De plant is vooral geschikt voor de rotstuin en heeft zure vochtige grond nodig, die echter wel goed waterdoorlatend is. Vooral in voor- en najaar moet het water zeker niet rondom de wortels van de plant blijven staan.
Plant voor een mooi opvallend resultaat 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Stengelloze Gentiaan wordt 10 cm hoog.

Gentiaan kopen

Er zijn meerdere soorten Gentiaan te koop in de kleuren blauw, paars en geel. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Gentiaan kopen

 

Standplaats Gentiana acaulis

De plant staat graag in zon of halfschaduw in zure grond waar klei door vermengd is. Door grind door de bodem te verwerken wordt voor voldoende afwatering gezorgd.

Wanneer bloeit Kochs Gentiaan?

Stengelloze Gentiaan bloeit met kelkvormige prachtig blauwe bloemen van mei t/m juni.

Het blad is groen, de plant vormt pollen. Het is een groenblijvende plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier