Ginkgo biloba Horizontalis – Japanse Notenboom

Ginkgo biloba Horizontalis

Japanse Notenboom

Ginkgo biloba Horizontalis of Japanse Notenboom is een mooie breeduit groeiende boom met grijsgroen blad. Lees hier over de standplaats, het blad, snoei en verzorging.

In iedere tuin zou eigenlijk een boom moeten staan. Het geeft hoogte aan de tuin en trekt vogels en insecten naar de tuin. Omdat deze boom langzaam groeit kan hij goed in een kleine tuin geplaatst worden.

De boom is geënt en is meestal 2,5 à 3 m hoog en wordt niet veel hoger dan dat, doordat de takken vooral horizontaal groeien.

De boom is winterhard en verliest in de winter zijn blad.

Japanse Notenboom staat mooi als solitair en is een langzaam groeiende boom en daardoor ook zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Standplaats Ginkgo biloba Horizontalis

De boom staat graag op een lichte plek in de zon of lichte schaduw.

De grond mag niet te nat, maar ook niet te droog zijn. Het liefst heeft hij grond die wat vochtig is, maar wel waterdoorlatend.

Zorg verder voor een voedselrijke grond.

Blad

Japanse Notenboom heeft heel apart uitziend blad in een waaiervorm. Het blad is grijsgroen van kleur en kleurt in de herfst naar geel.

In de winter verliest de boom zijn blad.

Snoei Ginkgo biloba Horizontalis

Er kan het best niet gesnoeid worden, omdat dit ten koste gaat van de vorm.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier