Hamamelis intermedia Arnold Promise – Toverhazelaar

Hamamelis intermedia Arnold Promise

Toverhazelaar

Hamamelis intermedia Arnold Promise of Toverhazelaar is een winterbloeiende heester met gele bloemen, die aan de nog kale takken verschijnen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van deze bloeiende heester.

Toverhazelaar is winterhard en heeft veel ruimte nodig. De boom groeit breed uit met grillige takken en kan 3 m hoog worden. Hamamelis intermedia Arnold Promise is geschikt voor grote tuinen waar hij vooral solitair prachtig tot zijn recht komt.

Standplaats Hamamelis intermedia Arnold Promise

Toverhazelaar staat graag in zon of halfschaduw in licht zure voedsel- en humusrijke grond die licht vochtig maar waterdoorlatend is.

De heester wordt hoog en breed en komt het mooist tot zijn recht op een ruime plek.

Wanneer bloeit de heester?

Het is een winter bloeiende heester met gele bloemen die aan de nog kale takken verschijnen. De bloemen geuren, de takken kunnen worden afgeknipt om binnen in een vaas te zetten.

Het ovale blad is groen van kleur, met in het najaar een mooie herfstverkleuring naar geeloranje. In de winter verliest deze bloeiende heester zijn blad.

Verzorging Toverhazelaar

  • Snoei is mogelijk na de bloei. De heester blijft echter het mooist van vorm zonder snoei. Het is dus verstandig om al bij het planten voor een ruime plek in de tuin te zorgen.
  • Bemest in het voorjaar met organische mest en zorg voor humusrijke grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier