Helenium Sombrero – Zonnekruid

Helenium SombreroHelenium Sombrero of Zonnekruid is een langbloeiende vaste plant met prachtige felgele bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie Helenium Sombrero

Zonnekruid is een winterharde vaste plant die in de zomer langdurig bloeit met gele bloemen. In de winter sterft de plant bovengronds af, maar komt in het voorjaar gewoon weer terug in de border. De bloemen kunnen als snijbloem gebruikt worden en zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Helenium kopen

Er zijn meerdere mooie soorten Zonnekruid te koop, in de kleuren geel en oranje. Klik op onderstaande button om deze fraaie opvallend bloeiende plant te kopen;

Standplaats

Helenium Sombrero staat graag in de volle zon in de border en valt daar goed op als de felgele bloemen verschijnen. De plant kan in gewone tuingrond die waterdoorlatend is en liefst niet al te droog is. Dan heb je het langst plezier van de bloemenpracht.

Wanneer bloeit de plant?

Zonnekruid is een langbloeiende plant. De gele bloemen zijn van juli tot in september te bewonderen en kunnen ook worden gebruikt voor in de vaas. De plant past goed thuis in een diervriendelijke tuin, want vlinders en bijen worden heel blij van de bloemen.

Verzorging

Deze plant heeft erg weinig verzorging nodig. Knip in het najaar of in het voorjaar de afgestorven plantenresten weg en geef eventueel in het voorjaar wat organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.