Helianthus Lemon Queen – Zonnebloem

Helianthus Lemon QueenHelianthus Lemon Queen 0f Zonnebloem is een fraaie laatbloeiende vaste plant, die ruim 2 meter hoog kan worden. De vele lichtgele bloemen blijven gedurende twee maanden komen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Helianthus Lemon Queen is zeer winterhard en bladverliezend in de winter. Ondanks de grote hoogte van de plant hoeft er geen steun gegeven worden.

Vanwege de hoogte is deze vaste plant zeer geschikt voor een plek achter in de border. De plant ziet er vooral leuk uit als hij in grote aantallen wordt geplant. Aangeraden is 7 tot  9 stuks per vierkante meter te planten.

Standplaats Helianthus Lemon Queen

Deze snelgroeiende plant houdt van een warme en flink zonnige plek in de tuin. Hij kan eventueel ook in halfschaduw, maar zal dan minder bloemen vormen.
De plant kan zo nu en dan een flink droge periode doorstaan, maar hij kan slecht tegen teveel vocht. De humus- en voedselrijke zandgrond moet dan ook goed vochtdoorlatend zijn.

Bloei

Helianthus Lemon Queen is een langbloeiende plant die bloeit met zeer veel lichtgele bloemen in de maanden augustus en september. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe beter hij zal bloeien. De bloemen zijn veel kleiner dan de ‘normale’ zonnebloem. De bloemen zijn goed als snijbloem te gebruiken en zijn echte insectenlokkers.

Verzorging Helianthus Lemon Queen

  • Bemesten; De plant komt in het voorjaar uit de grond vandaan groeien en bereikt al snel een grote afmeting. Bovendien vormt de plant grote hoeveelheden bloemen en ook nog twee maanden lang. Hiervoor kan de plant wel wat mest gebruiken. Zeker op zandgrond, waar mest weer snel uit wegspoelt, is het geen overbodige luxe om in het voorjaar en de zomer mest te geven.
  • Snoeien; In de winter sterft de plant af. Het blad valt af en de stengels kunnen vlak boven de grond afgeknipt worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier