Houttuynia cordata ‘Chameleon’ – Moerasanemoon

Houttuynia cordata ‘Chameleon’

Houttuynia cordata ‘Chameleon’ – Moerasanemoon

Houttuynia cordata ‘Chameleon’ of Moerasanemoon is een vaste plant met bontgekleurd blad in de kleuren groen, geel en roze/rood.

Algemene informatie

De plant is goed onder struiken te houden, als groepsbeplanting, in een pot op het terras, als bodembedekker of langs de rand van( of zelfs in) de vijver. Houdt er wel rekening mee dat Houttuynia cordata ‘Chameleon’ kan woekeren! Als je niet wilt dat hij zich uit kan breiden, moet je hem in een bak plaatsen.

De plant breidt zich uit d.m.v. wortelstokken. Houttuynia cordata ‘Chameleon’ wordt 20 tot 40 cm hoog, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en breidt zich in de breedte langzaam maar zeker flink uit.

Het is een bladverliezende, goed winterharde vaste plant met bont blad. Het blad geeft een sterke geur af, als je de bladeren wrijft.

Standplaats

De plant kan in de halfschaduw of volle zon staan, mits de grond voldoende vochtig is. Hoe meer zon de plant krijgt, des te feller de kleuren worden.

De plant staat graag in humusrijke grond, die voldoende vocht bevat en een plek aan de vijverrand zal hem goed bevallen.

Blad en Bloei Houttuynia cordata ‘Chameleon’

Het blad van de plant is hartvormig en bont van kleur, met de kleuren geel, groen en roze/rood. In de winter sterft de plant boven de grond af, om in het voorjaar gewoon weer tevoorschijn te komen.

Houttuynia cordata ‘Chameleon’ is een  langbloeiende plant, maar de bloei is vrij onopvallend met aren met kleine witte bloemen eraan. De plant bloeit in de maanden juni t/m augustus.

Vermeerderen

De plant kan vermeerderd worden d.m.v. scheuren van de plant in het voorjaar, of door uitlopers van de plant, met worteltjes eraan, eraf te knippen en ergens anders weer te planten.