Hypericum – Hertshooi

HypericumHypericum of Hertshooi is een struikje met gele bloemen en mooi gekleurde bessen. Lees hier over de standplaats, bloei en snoei.

Algemene informatie

Er zijn verschillende soorten te koop, alle met gele bloemen en kleurige vruchten. Qua hoogte van de plantensoorten kan er veel verschil zijn, van 20 cm hoog tot wel 1,5 m. Het is dus van belang om van te voren goed te kijken welke hoogte je in de tuin wilt hebben. De plant heeft weinig onderhoud nodig en is goed geschikt om grote delen van de grond te bedekken.

Hypericum bloeit in de zomer met mooie gele bloemen en in de herfst krijgt het struikje prachtige rode vruchten. De takken kunnen mooi gebruikt worden voor het opsieren van bloemstukken. Plant voor een mooi opvallend resultaat 5 stuks per vierkante meter. Je ziet de heesters vaak in het openbaar groen, maar het is zeker leuk om ze ook in eigen tuin te zetten. De plant is niet giftig voor mensen.

Standplaats Hypericum

Hertshooi staat graag in de volle zon, maar kan ook halfschaduw verdragen en doet het goed in alle grondsoorten, die voedselrijk en licht vochtig zijn.

Hoe snoei je Hersthooi?

Snoei Hypericum in het voorjaar terug tot ongeveer 20 cm boven de grond. De plant groeit weer snel terug en aan de nieuw gevormde takken komen volop bloemen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier