Iberis sempervirens – Scheefkelk

Iberis sempervirens

Iberis sempervirens of scheefkelk is een groenblijvende plant, die vroeg in het jaar bloeit met veel witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en snoei en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie Iberis sempervirens

De plant is geschikt voor de rotstuin, aan de rand van een border, in grote groepen als vak vulling of voor in een pot op het balkon.

Het is een bloeiende bodembedekker, die ongeveer 25 cm hoog wordt. Deze kleine bloeiende sierheester is winterhard, maar kan in een strenge winter wel wat bescherming gebruiken. Hij wil ook graag beschermd worden tegen koude wind.

Er zijn verschillende soorten Iberis sempervirens, alle met witte bloemen.

Iberis kopen

Deze witbloeiende bodembedekker is in een paar soorten te koop. Bodembedekkers gaan de vorming van onkruid tegen en omdat de plant wintergroen is geeft het kleur aan de tuin, ook tijdens de wintermaanden.

Standplaats Iberis sempervirens

Deze snelgroeiende plant staat graag op een plek in de zon of halfschaduw.

De grond mag humus- en kalkrijk, matig voedselrijk en goed waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Deze bodembedekker bloeit van april tot in juni ( de bloei wisselt een beetje per soort) met witte bloemen. Het donkergroene blad is lancetvormig.

Snoei en vermeerderen

Door de plant na de bloei tot de helft terug te snoeien houdt u de plant mooi van vorm en wordt u misschien ook nog beloont met een tweede bloei in augustus.

Vermeerderen kan met de wat oudere plant gebeuren d.m.v. scheuren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties