Clerodendrum bungei – Kansenboom

Clerodendrum bungei

Clerodendrum bungei – Kansenboom

Clerodendrum bungei (Kansenboom) wordt ook wel pindakaasboom genoemd, vanwege de pindakaas geur die de plant verspreid bij kneuzing van het blad.

De heester komt oorspronkelijk uit China en Japan en is matig winterhard. In een zachte winter blijven de stengels leven behouden, maar bij zware vorst treedt er al snel vorstschade op.

De aangetaste takken kunnen in het voorjaar weer afgeknipt worden en over het algemeen loopt de struik wel weer uit. Als de plant vaak vorstschade heeft zal de maximale hoogte 1.20 m bedragen, zonder vorstschade kan hij tot 2 m hoog groeien.

Clerodendrum bungei is als kuipplant te houden en doet het ook goed in de volle grond. De plant kan zich d.m.v. worteluitlopers op een andere plek weer laten zien. Deze worteluitlopers zijn ook te verplanten naar een door jou gekozen plek. Kansenboom bloeit met trosvormige dieproze bloemen.

Standplaats Clerodendrum bungei

De plant staat graag op een plek in de zon of halfschaduw, die beschut is. Hij stelt geen hoge eisen aan de grond, als de grond wat humus bevat en vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend, dan is het al goed.

Kansenboom kopen

Koop deze prachtige heester door op onderstaande button te klikken!

Clerodendrum kopen

[maxbutton id=”4″ url=”https://www.directplant.nl/pindakaasboom-clerodendrum-bungei.html” text=”Clerodendrum kopen” window=”same” nofollow=”true” linktitle=”Kansenboom kopen” ]

Wanneer bloeit Kansenboom?

Het blad heeft een hartvorm en is veernervig en gezaagd aan de randen. Het blad is vrij groot. Nieuw gevormd blad is eerst vrij donker maar wordt daarna licht groen van kleur en is glanzend. Bij kneuzing van het blad komt de karakteristieke pindakaas geur vrij, waar de struik zijn naam aan dankt.

Clerodendrum bungei is een langbloeiende plant die bloeit van augustus t/m oktober met trosvormige dieproze bloemen. Ieder bloemetje is opgebouwd uit vijf blaadjes. Vanwege de bloei laat in het jaar valt de struik extra mooi op, omdat er dan niet veel planten meer in bloei staan.

Hoe snoei je Clerodendrum bungei?

De plant kan na de bloei eventueel uitgedund worden, als de binnenste takken niet meer voldoende licht krijgen. Na de winter kunnen de ingevroren takken tot in het levende hout afgeknipt worden, boven een levend oog.

Klik op onderstaande button voor meer fraaie (bloeiende) heesters!

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/bloeiende-struiken-heesters” text=”Bloeiende heesters” linktitle=”Overzicht bloeiende heesters” ]