Knautia macedonica – Beemdkroon

Knautia macedonica

Knautia macedonica of Beemdkroon is een langbloeiende plant met bordeaux rode bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Wie op zoek is naar een langbloeiende plant voor de border maakt met deze plant een goede keuze. De plant bloeit zeer lang door. Deze rijkbloeiende vaste plant is goed winterhard en is geschikt voor snijbloemen. De bloemen zijn erg in trek bij vlinders, bijen en hommels.

Deze in de winter bladverliezende plant wordt ongeveer 50 tot 70 cm hoog.

Houdt bij het planten een aantal aan van 7 per vierkante meter voor een mooi resultaat in de border.

Standplaats Knautia macedonica

De plant staat graag in de volle zon, maar halfschaduw is ook mogelijk.

Zorg voor een goede tuingrond, die niet te nat is. Zandgrond voldoet goed voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond niet teveel voedingsstoffen bevat, de plant gaat hierdoor erg groeien en er ontstaan slappe stengels.

Wanneer bloeit Beemdkroon?

Beemdkroon is een langbloeiende plant die bloeit met vele bordeaux rode bloemen van juli tot in oktober. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd.

Het groene blad is behaard. De plant is bladverliezend in de winter.

Plant die erop lijkt met paarse of witte bloemen:

Scabiosa

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier