Lythrum salicaria Robert – Grote Kattenstaart

Lythrum salicaria Robert

Lythrum salicaria Robert of Grote Kattenstaart is een zeer geschikte donker roze bloeiende plant voor langs de vijverrand of voor de vochtige border.

Met het blad wordt de plant ong. 40 cm hoog, in bloei 70 cm. Plant voor een mooi resultaat 5 stuks per vierkante meter.

Grote Kattenstaart is een winterharde plant, die in de winter het blad verliest.

De bloemen zijn zeer geschikt als snijbloem (gebruikt ook in de vaas veel water) en zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels.

Standplaats Lythrum salicaria Robert

De plant kan goed in vochtige grond staan, bijvoorbeeld langs de oever van een vijver. Hij kan hierbij in een laagje water staan van 10 cm. Behalve bij de vijver, doet de plant het over het algemeen ook prima in een wat vochtige border met humusrijke grond.

Het is een liefhebber van een plaats in de zon of halfschaduw.

Bloei en blad

Grote Kattenstaart is een langbloeiende plant.  Van juni t/m augustus (soms oktober) bloeit de plant met een overvloed aan donker roze aren met veel kleine bloemen.

Het blad is langwerpig (lancetvormig) en is groen van kleur. In het najaar kleurt het blad geel en valt voor de winter af.

Verzorging Lythrum salicaria Robert

Snoei; Knip na de bloei of in het voorjaar de uitgebloeide bloemaren uit de plant.

Vermeerderen; Door iedere 3 jaar de plant te scheuren houdt u hem in goede conditie en zal de plant veel bloemen geven.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties