Mazus reptans Alba – Mazus

Mazus reptans AlbaMazus reptans Alba is een langbloeiende plant met witte bloemen, geschikt als bodembedekker en als oever-en moerasplant. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Mazus is matig winterhard en wordt 5 cm hoog. Behalve voor de overgang van tuin naar vijver is de plant ook geschikt voor de rotstuin en tussen bestrating, al moet de grond dan wel voldoende vochtig zijn.

Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Mazus reptans Alba

Deze groenblijvende plant staat graag in halfschaduw of in de zon, als de grond voldoende vocht bevat.

Behalve vochtig kan de grond het best ook matig voedselrijk zijn.

Bloei en blad

Het is een langbloeiende plant met witte bloemen in de maanden april t/m september.

Het langwerpige blad is groen van kleur. De plant behoudt zijn blad in de winter. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier