Mitchella repens – Patrijsbes

Mitchella repens

Patrijsbes

Mitchella repens of Patrijsbes is een groenblijvende bloeiende bodembedekker met witte bloemen in voorjaar en rode bessen gedurende de herfst en winter. Lees hier over de standplaats, bloei, de bessen en over de verzorging van de plant.

Dit langzaam groeiende plantje is goed winterhard en heeft een kruipende groeiwijze.

Mitchella repens wordt maximaal 10 cm hoog en kan goed worden toegepast in een (half) schaduwborder of in de rotstuin. Het is al met al een plant die veel te bieden heeft. Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Mitchella repens

De plant is geschikt voor een plek in halfschaduw of schaduw en kan in de rotstuin of border worden toegepast.

De grond kan het best licht zuur en humusrijk zijn en licht vochtig.

Wanneer bloeit Patrijsbes?

De plant bloeit in mei, juni en juli met kleine witte geurende bloemen.

In de herfst komen er rode bessen aan de plant, die aantrekkelijk zijn voor vogels. Tocht blijven er meestal tot in de winter bessen aan het plantje zitten.

Het ronde blad van de groenblijvende plant is klein en is groen van kleur. De nerven zijn lichter van kleur en zijn daardoor goed zichtbaar.

Verzorging

Patrijsbes heeft eigenlijk geen verzorging nodig. Knip lange uitlopers terug om de plant in model te houden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier