Mukdenia rossii – Mukdenia

Mukdenia rossiiMukdenia rossii is een bijzondere plant vanwege het diep ingesneden groene blad met prachtige herfstverkleuring naar rood en de leuke witte bloemen die in het voorjaar op stelen boven het blad uitsteken. Lees hier over de standplaats, verzorging en bloei van de plant.
Mukdenia rossii is een bloeiende bodembedekker die goed winterhard is en tot 40 cm hoog wordt.

Plant voor een mooi resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Mukdenia rossii

De plant verlangt een plek in halfschaduw of schaduw. Zon wordt ook wel verdragen maar dan moet de grond vochtig zijn en blijven.

De grond kan het best voedsel-en humusrijk zijn en licht vochtig.

Mukdenia rossii kopen

Koop deze fraaie plant door op onderstaande button te klikken;

Bloei en blad

De plant bloeit in april en mei met witte bloemen die op stelen boven het blad uitsteken.

Het ingesneden blad heeft veel weg van esdoorn blad en is groen van kleur. Al in de zomer begint het blad prachtig vanuit de bladranden naar rood te verkleuren. Eind zomer wordt het blad lelijk doordat het slap gaat hangen, in de winter verliest de plant zijn blad. In het voorjaar kan de plant opgeschoond worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier