Myrthus communis Variegata of Bonte Mirt

Myrthus communis Variegata

Bonte Mirt

Myrthus communis Variegata of Bonte Mirt is een heester met bontgekleurd geurend groen wit blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

In iedere tuin zou eigenlijk een heester moeten staan, omdat het structuur geeft aan de tuin. Verder is een heester een goede schuilplek voor vogels en insecten en past dus goed in de diervriendelijke tuin. Deze bloeiende heester kan gesnoeid worden, zonder snoei kan hij tot wel 3 m hoog worden.

Myrthus communis Variegata is maar matig winterhard. Om die reden kan hij misschien wel het best als kuipplant worden gehouden. Laat hem dan overwinteren op een koele lichte plek.

Hij kan echter ook in de border staan, maar heeft dan wel vorstbescherming nodig en zou kunnen wegvallen in een strenge winter.

Standplaats Myrthus communis Variegata

Vanwege zijn vorstgevoeligheid staat de plant graag op een warme en zonnige plek, beschut tegen wind.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn, blijft het water staan dan zal de plant zeker bevriezen in de winter.

Wanneer bloeit Bonte Mirt?

De heester bloeit met kleine witte bloemen met duidelijk zichtbare meeldraden.

Het kleine blad is groen met een witte rand en is geurend en glanzend. De twijgen zijn roodbruin van kleur. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging

  • Snoei kan plaatsvinden in het voorjaar, als er geen kans meer is op nachtvorst.
  • Bemest de plant regelmatig.
  • Geef regelmatig water en besproei zo nu en dan het blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier