Niervaren – Polystichum polyblepharum

NiervarenNiervaren (Polystichum polyblepharum) is een prachtige groenblijvende varen met donkergroen glanzend blad. Lees hier over de standplaats, snoei en verzorging en waar je de varen kunt kopen.

Algemene informatie

Polystichum polyblepharum is niet woekerend, maar breidt zich uit via een wortelstok.

Deze varen is redelijk winterhard en wordt ongeveer 50 cm hoog. De plant kan goed worden toegepast in de bostuin en onder bomen en struiken.

Plant voor een mooi opvallend en bodembedekkend resultaat 7 stuks per vierkante meter. Het blad kan worden toegepast in boeketten.

Niervaren kopen

Koop deze Varen door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Polystichum polyblepharum

De varen staat graag op een tegen wind beschutte plek in halfschaduw of schaduw.

De grond kan het best zuur en vochtig zijn en voedsel-en humusrijk. Laat de grond nooit helemaal uitdrogen. Varens wortelen oppervlakkig en houden van een vochtige bodem, maar de bodem moet wel waterdoorlatend zijn. Zorg in de tuin voor voldoende humusrijke grond en werk tuinturf of bladgrond door de aarde in het plantgat en strooi een flinke laag rondom de varen en dek de grond eventueel nog af met houtsnippers om verdamping van vocht tegen te gaan. Houdt de grond voldoende vochtig door tijdens droge perioden te sproeien. Plant varens net iets dieper in de grond dan ze in de pot gestaan hebben en geef de eerste tijd flink water!

Blad

Polystichum polyblepharum heeft prachtig glanzend groen geveerd blad. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Niervaren

  • Snoei in het voorjaar lelijke bladeren weg.
  • Bedek jaarlijks de grond rondom de voet van de plant met goede compost.
  • Zorg voor voldoende vochtige grond.

Klik op onderstaande button voor meer fraaie soorten!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier