Origanum rotundifolium Kent Beauty – Marjolein

Origanum rotundifolium Kent Beauty

Marjolein

Origanum rotundifolium Kent Beauty of Marjolein is een geurend plantje met mooie afhangende roze bloemen in de zomer. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Marjolein Kent Beauty is winterhard en heeft een zeer rijke bloei. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen. Marjolein wordt qua blad ongeveer 10 cm hoog, staat de plant in bloei dan kan een hoogte van 30 cm bereikt worden. De plant is zeer geschikt voor de rotstuin, in een pot op het terras en al randplant van een border. Plant voor een opvallend resultaat 9 à 11 stuks per vierkante meter, de plant is een goede bodembedekker.

Marjolein kopen

Er zijn verschillende soorten Marjolein te koop. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Marjolein kopen

Standplaats Origanum rotundifolium Kent Beauty

De plant staat graag in de zon.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor voedsel- en kalkrijke grond.

Wanneer bloeit Origanum rotundifolium Kent Beauty?

Marjolein is een langbloeiende plant met eerst groene bloemen, die naar roze kleuren. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd. De plant bloeit van juli t/m september.

Het kleine ronde blad is grijsgroen van kleur.

Vermeerderen

Marjolein kan worden vermeerderd door grotere pollen te scheuren en beide delen opnieuw uit te planten.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier