Perovskia Blue Spire

Perovskia Blue SpirePerovskia Blue Spire is een halfheester met grijsgroen ingesneden blad en blauwe bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

De heester wordt ongeveer 80 cm hoog en is zeer geschikt voor de kleine tuin. De bloemen van Perovskia Blue Spire lijken wel op die van Lavendel.

Het is een bladverliezende plant, die vrij vorstgevoelig is. Plaats voor een mooi resultaat 3 tot 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Perovskia Blue Spire

De heester houdt van een warme en zonnige plek. Hij kan eventueel in halfschaduw staan, maar er zullen dan wel minder bloemen aan komen.

De grond moet waterdoorlatend zijn en het liefst wat kalk bevatten.

Wanneer bloeit de heester?

Perovskia Blue Spire bloeit in augustus en september met mooie blauwe bloemen.

Het blad is grijsgroen en is langwerpig van vorm en is ingesneden en ziet er teer uit. Het blad geeft een citroengeur af bij aanraken.

Verzorging

  • Snoei. Snoei de heester in april, na de laatste nachtvorst tot ongeveer 30 cm boven de grond. Door te snoeien bevorder je de bloei wordt de bloei en voorkom je dat de heester van onderen erg gaat verhouten.
  • Bemesten. Geef in het voorjaar organische mest en strooi later in het jaar wat kalk op de grond rond de heester en hark dit in de grond. Geef geen mest en kalk tegelijk, de werking van beide stoffen zal sterk afnemen.
  • Steun geven. Als de heester op een plek in de wind staat, dan kan hij wel wat steun gebruiken.
  • Vorstbescherming. De heester is vorstgevoelig. Leg in de winter droog blad rond de voet van de plant ter bescherming van de wortels.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier