Physocarpus opulifolius Diabolo – Blaasspirea

Physocarpus opulifolius DiaboloPhysocarpus opulifolius Diabolo of Blaasspirea is een wit bloeiende struik met rood/paars blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Het is een verrijking van de tuin als er bomen en heesters worden geplaatst. Een heester blijft in de winter altijd aanwezig, zelfs als hij bladverliezend is en biedt schuilplek aan vogels en insecten. Er zijn prachtige heesters te koop, vanwege de bloei en/of het mooi uitziende blad.

Blaasspirea staat solitair mooi in de tuin. De struik wordt tot 2 m hoog en breed. De heester is winterhard en is bladverliezend in de winter.

Standplaats Physocarpus opulifolius Diabolo

Plaats de struik op een plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best bestaan uit voedselrijke goede tuingrond, die niet te droog is en niet kalkrijk is.

Wanneer bloeit de heester?

Blaasspirea bloeit in mei en juni met een bolvormig scherm met veel witte bloemen met een geel hart, in het najaar gevolgd door rode vruchten.

Het blad is rood/paars van kleur, is drielobbig en de randen zijn gekarteld. De struik is bladverliezend.

Verzorging

  • Snoei. Je kunt in maart enkele oude takken wegknippen, zodat de struik verjongd.
  • Vermeerderen. Vermeerder de struik door in de herfst te stekken.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier