Picea glauca Conica

Picea glauca Conica

Spar

Picea glauca Conica of Canadese Spar of Spar is een vrij laagblijvende conifeer met een kegelvormige, compacte groei. Lees hier alles over de standplaats, het uiterlijk en de verzorging van de conifeer.

Deze langzaam groeiende conifeer is winterhard en kan goed worden toegepast in een pot op het terras, in de rotstuin of de heidetuin.

Rond Kerst wordt Picea glauca Conica ook binnen toegepast. Door hem in vochtige aarde in een ruime pot te houden is het goed mogelijk om de conifeer na gebruik binnenshuis in de tuin te plaatsen.

De conifeer wordt 1,5 tot 2 meter hoog en 1 à 2 m breed. Snoeien is niet noodzakelijk, zorg echter wel voor een standplaats met voldoende ruimte en licht rondom voor een mooie ontwikkeling.

Standplaats Picea glauca Conica

De boom kan zowel in de zon als in lichte schaduw staan op een plek beschut uit koude wind.

Zorg voor een voldoende vochtige grond.

Blad en bloei

Picea heeft lichtgroene naalden die heerlijk geuren bij het aanraken of kneuzen ervan. De naalden voelen zacht aan en prikken niet. Later in het jaar wordt de conifeer donkerder groen van kleur. Het is een groenblijvende plant.

De conifeer vormt kegels, die bruin van kleur worden. Ze zijn ongeveer 2,5 cm lang.

Verzorging Picea glauca Conica

  • Plant de conifeer op een ruime plek in voldoende vochtige aarde en geef water na het planten en ook bij langdurige droogte.
  • De boom is gevoelig voor spint. Spint krijgt vooral de kans als de conifeer in te droge grond staat en de luchtvochtigheid te laag is. De naalden zullen dan bruin worden en kunnen uitvallen.
  • Snoei is niet nodig, maar kan wel gedaan worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

3 reacties