Pittosporum Gold Star – Australische Laurier

pittosporum gold starPittosporum Gold Star – Australische Laurier is een groenblijvende heester met groen geel bontgekleurd blad. Lees hier over de standplaats, het blad, de bloei en de verzorging.

Algemene informatie

Pittosporum Gold Star is een compact groeiende heester die langzaam groeit en zo rond de 1,5 meter hoog en breed wordt. Het is dus een heester die zeker geschikt is voor de kleine tuin.

De heester combineert goed met andere borderplanten. Omdat hij in de winter groen blijft zorgt het voor een vast kleuraccent in de border. Australische Laurier is matig winterhard en dat zou je als enig minpunt van de heester kunnen zien. Het blad is namelijk wel heel bijzonder om te zien met de lichtgroene kleur met daarbinnen geel, gecombineerd met witte nerven. Het is daarom zeker de moeite waard om een poging te wagen. Plaats hem op een beschutte plek in de zon en geef hem bij vorst bescherming door de wortels af te dekken.

Het is een onderhoudsarme heester die niet giftig is en niet bekend is met ziektes.

Standplaats Pittosporum Gold Star

Deze bloeiende heester staat graag in zon of lichte schaduw op een warme beschutte plek.

Zorg voor licht vochtige maar waterdoorlatende grond. Als de heester in de winter te nat staat zal hij het snel opgeven.

Hoe ziet het blad en de stengels eruit?

Pittosporum Gold Star heeft mooi lichtgroen gekleurd blad met binnenin geel. Bijzonder is dat de nerven van het blad wit van kleur zijn. De heester heeft rood gekleurde takken, het blad steekt er mooi bij af. De heester is jaarrond groenblijvend en zorgt dus voor kleur in de tuin, ook als de tuin in de winter vrij kaal en kleurloos wordt.

Wanneer bloeit Australische Laurier?

Australische Laurier bloeit in april en mei met licht geurende bruinrode bloemetjes.

Pittosporum Gold Star planten

Vanwege de vorstgevoeligheid plant je Australische Laurier in de maanden mei tot en met september. Er is dan geen kans op nachtvorst en bij planten in september heeft de heester nog even tijd om aan te slaan.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.