Polygala purple Passion – Vogeltjesbloem: bloei, standplaats en verzorging

polygala purple passion

Polygala purple Passion wordt in het Nederlands Vogeltjesbloem genoemd. Het is een winterharde vaste plant, met donkergroen blad en roze bloemen. Lees hier over de standplaats, verzorging, toepassing en bloei van de plant.

Algemene informatie over Polygala purple Passion

Polygala purple Passion is een bodembedekker, die goed geschikt is voor de rotstuin, op het balkon of terras. Het blad heeft veel weg van een vetplant. Bodembedekkers helpen de vorming van onkruid tegen te gaan en met de leuke bloemen van deze plant geeft het ook nog kleur in de border.

Deze roze bloeiende plant heeft geen snoei nodig., maar lichte snoei in het voorjaar houdt de plant mooi compact. Het plantje wordt ongeveer 20 cm hoog en kan breed uitgroeien.

Standplaats Polygala purple Passion

De plant houdt van een plek in de zon of halfschaduw.

Hij houdt van goed waterdoorlatende grond en kan goed droogte verdragen, behalve in harde wind of bij langdurige vorst.

Verzorging

 • Snoei de plant in maart licht bij om de plant mooi compact te houden.
 • Bescherm de plant tegen strenge vorst als hij in de grond geplant staat. Doe dit door de plant af te dekken, bijvoorbeeld met dennentakken en mulch rondom de voet van de plant. Staat de plant in een pot, laat hem dan op een koele binnen plek overwinteren.
 • Geef de plant regelmatig organische mest.
 • Geef de plant zodra hij in bloei staat af en toe water als de plant op een erg droge plek staat.

Bloei

Deze langbloeiende plant bloeit uitbundig van maart tot en met mei met purperroze bloemen met gele kelken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

3 reacties


 • Bert Visser

  Is er een mogelijkheid om een plant door middel van spraak op zijn gemak te stellen? Mijn plant ziet er erg dor uit en ik vraag me af of dit komt door een gebrek aan aandacht.


  • Anneke

   Zelf ben ik niet zo zweverig, maar ik heb gehoord dat men veel resultaten heeft geboekt met spraak tegenover planten in problemen.