Quercus palustris Green Dwarf – Bolmoeraseik

Quercus palustris Green Dwarf

Bolmoeraseik

Quercus palustris Green Dwarf of Bolmoeraseik is een mooie, meestal bolvormige, boom met ingesneden groen blad met prachtige herfstverkleuring naar rood. Lees hier over de standplaats en verzorging.

Bomen geven hoogte aan een tuin en zouden in geen enkele tuin mogen ontbreken. Deze boom is geschikt voor kleine en grote tuinen.

Deze boom is geënt op stam, de hoogte is dus afhankelijk van de stamhoogte.

De boom groeit langzaam en de bol wordt zonder snoei uiteindelijk ongeveer 2 m in doorsnede. Dit maakt deze boom zeer geschikt voor kleine tuinen en voor gebruik in voortuinen.

Moeraseik is behalve in bolvorm ook verkrijgbaar in lei- en dakvorm.

Quercus palustris Green Dwarf kopen

Moeraseik is in verschillende hoogtes en vormen te koop. De hoogte hangt samen met de stamhoogte waarop hij geënt is. Moeraseik is in leivorm, bol- en kubusvorm, dakvorm en halfstamboom verkrijgbaar. Koop deze boom via onderstaande button:

Moeraseik kopen

 

Standplaats

De boom staat graag op een plek in de zon en eventueel in halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk zijn en niet teveel kalk bevatten, daar kan hij vrij slecht tegen.

Hoe ziet de boom eruit?

Quercus palustris Green Dwarf koop je niet speciaal voor de bloei, maar meer voor het mooie ingesneden groene blad met mooie herfstverkleuring.

In mei verschijnen tegelijk met de vorming van het blad onopvallende groengele bloemen.

Het groene blad verkleurd in het najaar naar rood en wordt nog later bruin van kleur. Het bruine blad kan vrij lang aan de boom blijven hangen in de winter, afhankelijk van het weer. Uiteindelijk verliest de boom al zijn blad.

Verzorging

  • Snoei heeft deze boom niet nodig.
  • Bemest de boom in het voorjaar met organische mest.
  • Zorg dat de grond niet te kalkrijk is, strooi eventueel tuinturf rondom de voet van de boom.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier