Rhaphiolepsis Umbellata – Indische Haagdoorn

Rhaphiolepsis Umbellata

Rhaphiolepsis Umbellata – Indische Haagdoorn

Rhaphiolepsis Umbellata of Indische Haagdoorn is een wintergroene heester, die in het voorjaar bloeit met witte bloemen en matig winterhard is. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en bloei.

Algemene informatie

De heester kan in de volle grond op een beschutte standplaats temperaturen weerstaan tot -12 graden Celsius. Zorg er bij veel wind of lagere temperatuur voor dat de plant goed wordt afgedekt. Verder is hij goed te houden als kuipplant en kan dan met pot en al op een koele lichte plek in huis overwinteren. De heester wordt ongeveer 1 tot 1,5 m hoog.

Standplaats Rhaphiolepsis Umbellata

De heester staat graag op een warme en beschutte plek in de zon of halfschaduw in een humusrijke en wat zure grond. De grond mag het liefst niet uitdrogen, maar moet wel goed waterdoorlatend zijn.

De plant  kan door zijn leerachtige blad goed zeewind verdragen.

Bloei Indische Haagdoorn

De langbloeiende heester bloeit in maart, april en mei met witte geurende bloemen in trosjes. Soms treedt in het najaar een tweede bloei op.

Als je de uitgebloeide bloemen niet verwijderd, dan komen er na de bloei zwartblauwe bessen aan de heester.

Deze bloeiende heester heeft fraai ovaal/ rond blad dat donkergroen van kleur is. Het blad is leerachtig dik en kan daardoor goed zeewind verdragen.

Verzorging Rhaphiolepsis Umbellata

Snoei: De heester heeft geen snoei nodig, wel kan na de bloei het dode hout en uitstekende takken worden geknipt voor vormbehoud van de plant.

Bemesting; De heester doet het goed met wat koemestkorrels in het voorjaar. Zorg verder dat de grond licht zuur blijft.

Roze bloeiende Haagdoorn; Rhaphiolepsis indica Springtime